Köksluckor Nyköping

Låt nya köksluckor förändra ditt kök

Köksluckor

Är det dags att förnya och uppdatera köket?

Köket slits mer än andra rum i bostaden och med åren är det dags att renovera det för ökad trivsel. Med ett renoverat och modernt kök känns det som ett helt nytt kök med ökad funktionalitet. Dessutom ökar värdet väsentligt med ett nytt och modernt kök. Det finns mycket man göra när man vill renovera sitt kök.

En grundlig helrenovering kostar naturligtvis ganska mycket pengar, men det finns billigare alternativ. Ett mycket effektivt sätt att fräscha upp köket på är att byta köksluckor. Gamla och slitna köksluckor drar ner helhetsintrycket mycket på ett kök. När man byter ut alla köksluckor mot moderna och snygga blir köket som nytt.

Vi hjälper dig gärna att byta dina köksluckor. Hör av dig till oss för mer information och för offert.

luckor i olika varianter

Vilket material ska jag välja på mina köksluckor?

Det finns ett flertal med material att välja på när man ska byta köksluckor. Det vanligaste materialen är MDF, laminat eller trä.

MDF, står för Medium Density Fibreboard, och består av en ytbehandlad träfiberskiva. Fördelen är att materialet är fukttålig, hållbart och kan enkelt målas om.

Laminatluckor består av ett flertal pappersskikt som limmas och pressas ihop av hög värme under tryck. Det går effektivt att imitera alla material och är den billigaste lösningen. Hållbarheten är dock sämre än MDF och trämaterial och går oftast inte att måla om.

Massiva träköksluckor ger ett mycket exklusivt och elegant intryck, men är såklart lite dyrare än andra material. Hållbarheten är överlägsen de andra materialen och det går att slipa om och måla hur många gånger som helst.

Vilken färg ska jag välja?

När det gäller färgen på köksluckor kan man välja på en oändlig mängd olika färger och nyanser. Här måste man för och främst bestämma sig för vilken stil man vill ha i köket. Vill man ha ett klassiskt eller trendigt kök? Det kan också vara bra att tänka på hur köket ser ut. Färgvalet påverkar uppfattningen om ett rum radikalt och kan göra det större eller mindre och ljusare eller mindre kalt. Färgen ska ju också passa med omgränsande väggar och tak. Även belysningen i köket påverkar hur vi uppfattar den valda färgen. Ett bra sätt att ta hem olika färgprover och prova hur resultatet blir.

Ring och prata köksluckor med oss: 07X-XXX XX XX! Vi delar gärna med oss med våra erfarenheter och erbjuder fri rådgivning.  

Låt oss renovera ditt kök!